Експертите в съхранението на стволови клетки

За да сте спокойни ...

Кратко представяне на покритието +PROTECT

Информацията по-долу е кратко представяне на застрахователното покритие за медицински разходи на Cells4Life.

 

Въведение

Проявили сте интерес за сключване на договор със Cells4Life, съгласно който ние ще Ви предоставяме услуги като събиране и съхранение на кръв от пъпната връв и/или плацентата (включително стволови клетки) на децата Ви. +PROTECT представлява застраховка за медицински разходи, предвидена за покриване на разходите за трансплантация на стволови клетки и за предоставяне на други обезщетения, както е посочено по-долу. Ако имате други медицински застраховки с подобно застрахователно покритие, тази застраховка може да служи като допълнение към тях.

 

Кой предоставя застраховката?

Застрахователната полица +PROTECT се издава от притежателя на полицата, Cells4Lifе, и се предоставя от застрахователи от Lloyd’s („Застрахователите”). Ако закупите покритие +PROTECT, лицата, одобрени като застраховани лица, ще имат право на получаване на обезщетения по застрахователната полица +PROTECT.

 

Кратко представяне на покритието

Покритието се предоставя за стойността на трансплантацията на стволови клетки, която е необходима за Вашето лечение, или за лечение на лицето, за което сте закупили покритието, във връзка с някое от медицинските заболявания, посочени в този документ, като процедурата се извършва от избран от Вас специалист, където и да е по света, освен в САЩ и Канада, съгласно условията, съдържащи се в полицата. Покритието включва и намирането, изпитването и транспортирането на стволови клетки, ако съхраняваните стволови клетки се окажат неподходящи.

 

Общият лимит на покритието, описано по-горе, е 250 000 британски лири за всеки годишен период, които могат да включват и разходи извън лечението до 30 000 британски лири (както е посочено по-долу).

 

За новородено можете да закупите (преди раждането) и покритие +PROTECT EXTRA, чрез което, ако детето Ви бъде диагностицирано с церебрална парализа през първите три години от живота му, се покриват разходите за оценяване на церебрална парализа, одобрените разходи за лечение и разходите, необходими за подобряване на качеството на живот на детето Ви. Това покритие се предоставя в общ размер до 50 000 британски лири („Разширено покритие за церебрална парализа”).

 

Покритието се предоставя при искове, предявени по време на периода на покритието, за диагностицирани медицински заболявания и произтичащи лечения, проведени по време на същия период на покритието.

 

Кой отговаря на изискванията за покритието?

Детето, което очаквате (или децата, ако са повече от едно), негови братя и сестри или доведени братя и сестри, както и родителите на очакваното дете (всички кандидати трябва да са на възраст под 40 години към момента, в който стартира периода на полицата). Също така трябва да сте жители на Европейския съюз или Швейцария.

 

За какъв период е покритието?

Покритието се получава за период до 5 години.(с опция за подновяване за лицата, които отговарят на изискванията). Разширеното покритие за церебрална парализа обаче се дава за фиксиран период от три години, и то само за очакваното дете (деца), като трябва да се закупи преди раждането на детето.

 

Важни характеристики и обезщетения

Застраховката се подписва въз основа на възстановяването на медицински и други договорени разходи по време на периода на покритието.

 • Разходите за медицински персонал, извършващ оценяването, изпитването и останалите процедури, необходими за осъществяването на трансплантация на стволови клетки.

 • Болнични разноски.

 • Разходи за медикаменти и превръзки след трансплантацията.

 • Разходи за прегледи преди или след трансплантацията.

 • Разходи за намиране на подходящи стволови клетки (от кръв от пъпна връв, костен мозък или периферна кръв), ако съхраняваните от притежателя на полицата са неподходящи по някаква причина.

Покритието важи и за разходи извън лечението, включително:

 • Разходи за транспортиране на застрахованото лице с един придружител в чужбина (включително използване на специализиран медицински превоз).

 • Основателни разходи за настаняване и дневна издръжка на придружителя.

 • Необходимо почистване или адаптиране на дома Ви.

 • Рехабилитация след трансплантацията и свързаните с това пътни разноски.

 • Допълнителни лични помощни средства като дрехи или перуки, или друго специализирано оборудване.

 • Разходи за обучение на застрахованите лица на възраст под 18 години, които не могат да посещават училище.

 • Лице, осигуряващо домашна помощ или гледане на детето в дома на застрахованото лице, ако това е необходимо вследствие на процедурата по трансплантация.

 • Разходи за транспортиране на тялото на застрахованото лице до държавата по постоянно местоживеене в случай на настъпване на смърт в чужбина по време на пътуване с цел подлагане на трансплантация на стволови клетки.
 

 

 

Процедура +PROTECT на CELLS4LIFE

+PROTECT e застрахователен продукт, който може да бъде издава, когато решите да съхраните кръвта от пъпна връв на детето си, за да сте спокойни, че в случай че възникне нужда Вие или член на семейството Ви (ако е включен в покритието) да бъде подложен на лечение със стволови клетки (вж. списъка).

 

Условия и изключения на полицата

Условията и изключенията на покритието са налични онлайн или в съкратена версия в документа „Ключови факти”.

Какво се случва след това?

 • След като потвърдите (без обвързване) намерението си за закупуване на покритието, като попълните формуляра на другата страница, ще Ви изпратим кратко представяне на Ключовите факти във връзка с покритието, както и интернет връзки към подробните условия на покритието. Прочетете ги внимателно.

 • Покритието влиза в сила едва когато клетките са успешно събрани и съхранени от нас. Началната дата на действие на покритието ще бъде датата на раждане на детето (за потребители, чието раждане не се очаква тепърва, покритието може да започне веднага след потвърждение, че кандидатът отговаря на изискванията).

 • След началото на действие на покритието, ще получите Доказателство за застраховката, а след това, ако решите да не преминете към закупуването на застраховката, ще имате 14 дни, през които можете да анулирате влизането в действие на застраховката, чиято дата е посочена в Приложението за обезщетенията (или от датата на доставка на документацията, ако е по-късно от това). Анулирането трябва да бъде съобщено в писмен вид на Cells4Life. При получаване на известието за анулиране, всяка предплатена премия ще Ви бъде изплатена обратно, освен в случаите, когато вече сте предявили иск по застраховката.

Новини
С ГРИЖА ЗА ВАШАТА БРЕМЕННОСТ ОЩЕ ОТ ДЕСЕТА ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА
С ГРИЖА ЗА ВАШАТА БРЕМЕННОСТ ОЩЕ ОТ ДЕСЕТА ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА
Уважаеми клиенти,   Вие вече ни познавате като Тъканна банка Садаса...
ТЪКАННА БАНКА САДАСА ОТПРАЗНУВА СВОЯ 5-ТИ РОЖДЕН ДЕН
ТЪКАННА БАНКА САДАСА ОТПРАЗНУВА СВОЯ 5-ТИ РОЖДЕН ДЕН
  През м. април 2016 г. ТБ Садаса отброи 5 успешни години от създаването си....
Cells4life трансплантации
Cells4life трансплантации
Определено никой не харесва идеята за възможно заболяване на детето си, но за...
Трансплантации със стволови клетки
Трансплантации със стволови клетки
Трансплантациите със стволови клетки са най-широко използвани в лечението на...
Статия за нас в Rummarinova.blogspot.com
Статия за нас в Rummarinova.blogspot.com
Юлияна Дончева – клиент на Cells4Life, сподели своя опит като майка по време на...
Съхранението на стволови клетки е инвестиция за здраве
Съхранението на стволови клетки е инвестиция за здраве
Уейн Шанън е изпълнителен директор на Cells4life - водеща тъканна банка в...
Компания на годината
Компания на годината
Cells4life получи престижната награда “Компания на годината” 2014. На...
24chasa.bg: Cells4Life представи нов революционен метод за съхранение на стволови клетки
24chasa.bg: Cells4Life представи нов революционен метод за съхранение на стволови клетки
Нов революционен метод за извличане и съхранение на стволови клетки представи...
Pik.bg: Cells4Life представи нов революционен метод за съхранение на стволови клетки*
Pik.bg: Cells4Life представи нов революционен метод за съхранение на стволови клетки*
Нов революционен метод за извличане и съхранение на стволови клетки представи...
Уникален нов метод в медицината представен в България
Уникален нов метод в медицината представен в България
На научна среща бе представен уникален нов метод за съхранение на стволови...
Разгледайте всички новини